Beebi eest hoolitsuse ABC

Sündides on vastsündinu nahk väga pehme, siidine ja sile. Nüüdsest pead hakkama sina oma beebi naha eest hoolt kandma. Esimese paari nädala jooksul laps kohaneb ja ka tema nahk muutub. Beebi eest hoolitsedes tuleb olla ettevaatlik, sest vastsündinu nahk ja immuunsüsteem on väga tundlikud. Kaitsmaks last nahaprobleemide eest, tuleb tooteid valida hoolikalt ja teadlikult. Eelista lõhnatuid variante, sest kemikaalid, lõhnaained ja värvained võivad põhjustada nahaärritust, kuivust, hõõrdumist ja löövet. Vastsündinu nahka võiks ka regulaarselt masseerida, sest imik igatseb hella ja rahustavat puudutust.

Nii saab ühtlasi anda edasi sooje tundeid, energiat, armastust ja kiindumust. Laps igatseb ja vajab ema puudutust, see loob turvatunnet ja mõjub rahustavalt. Ka lapse uni võib seeläbi paraneda. Masseerimine ja lähedustunne aitavad võidelda isegi haigustega ja parandada immuunsüsteemi. Naïfi tooted on rahustavad ning sisaldavad tõhusaid looduslikke koostisosi ning E-vitamiini.


Mähkmelööbest punetav pepu on üks peamisi imikutel esinevaid probleeme. See kimbutab pea igat alla aastast last, kes kannab mähet. Et vältida beebi naha kuivust ja ärritamist ei tohi last liiga sageli vannitada. Rohkem kui kolm korda nädalas beebit vannitades teeb vanem oma lapsele karuteene, sest see võib rikkuda naha loomulikku kaitsekihti. Lapse vannivesi võiks olla pehmendatud. Seetõttu võiks vette lisada näiteks Naifi vanniõli, mis niisutab ja puhastab nahka väga õrnalt, kahjustamata hüdrolipiidset kihti ja omades pehmendavat ja kaitsvat toimet.


Kiidetud on ka Petit&Jolie piimjat vanniõli ja Pure Beginningsi rahustavat massaaži ja vanniõli. Pärast vannitamist ei tohi beebi nahka hõõruda vaid kuivatada seda õrnalt tupsutades. Rahustavalt mõjuvad enamasti kreemid, milles on E-vitamiini ning saialille- ja kummeliekstrakti. Need soodustavad naha loomuliku kaitsebarjääri taastumist ning on seega abiks ka nahakahjustuste korral. Imikute ja laste nahka aitavad niisutada ja toita näiteks.


Lapse riided võiksid olla mugavad ja naturaalsest materjalist nagu puuvill, siid ja villasegu, bambus või meriinovill. Samamoodi ka beebitekikesed võiksid olla bambusest, puuvillast, siidist või meriinovillast. Need lasevad lapse nahal hingata ega tekita ärritusi. Meriinovill on maailma pehmemaid materjale ja seeläbi on seda mõnus kanda otse vastu ihu. Meriinovill annab sooja, imab kiirelt endasse niiskust ja ka kuivab kiirelt – just seeläbi ei hakka lapsel külm. Samas ei lase lastel ka mänguhoos üle kuumeneda, kuna on väga hingav. Villaste rõivaste kandmine annab teile turvatunde, et lapsel on soe ja mugav. Meriinovillased riided on beebidele ja lastele ideaalsed. Bambusest asjad hoiavad beebi keha hästi soojas ega aja teda higistama. Sobivad kasutamiseks aastaringselt.